fbpx
Обадете се: +359 888 638 700

Полезна информация за Марбея (Испания)

Държава Испания
Авт. областАндалусия
Официален ЕзикИспански
Площ114,3 km²
ВалутаЕвро
Часова зонаGMT+2

Марбея е морски курортен град в провинция Малага и е част от автономната испанска област Андалусия. Разположен е в най-привлекателната брегова линия в Испания – Коста дел Сол, на брега на Средиземно море точно между Малага и Гибралтарския проток, в подножието на планината Сиера Бланка. Това е едно от най-популярните места за почивка и забавления в Испания. Градът е известен с прекрасните си плажове, кристално чисти води и луксозни хотели. След всичко изброено става ясно защо Марбея е една от предпочитаните дестинации, посещавани от световноизвестни личности.

Градът привлича туристи от цял ​​свят благодарение на прекрасния си климат, луксозните хотели, ресторантите и магазините, както и неспирния нощен живот.

Население на Марбея

В курортния испански град живеят около 120 000 души, но населението постепенно се увеличава и то не само благодарение на туристите.

Забележителности в Марбея

Старият град

Това място може да очарова всеки с невероятната атмосфера, която излъчва. Лутането сред старите къщи, някои останали дори от времето на Ренесанса, китните улички, обсипани с цветя, и малките кокетни ресторанти, сгушени сред Площада на портокалите, обрисуват една необикновена картина.

Авенида дел Мар

Представлява пешеходен булевард, наричан още „Врата към морето“. Основна атракция, освен уличното изкуство и прекрасната растителност, са бронзовите скулптури на Салвадор Дали.

Яхтеното пристанище Пуерто Банус

Може да предложи не само наслада за окото, но и за езика, тъй като тук се намират едни от най-добрие ресторанти и барове в града.

Музеят на испанската съвременна гравюра

Това е единственият музей, посветен на гравюрата в Испания. Още по-интересното е, че се намира в мавритански дворец и съдържа внушително количество от различни гравиюри и творения на световноизвестни художници като Пикасо, Дали, Гоя и др.

Музей на бонзаите

Определено е една нетипична, но интересна дестинация, с която всеки може да разнообрази своята почивка.

Голф игрищата са нещото, с което регионът на Марбея се слави по света. Красиви и мащабни, игрищата могат да заинтригуват всеки човек, дори и да не е любител на спорта.

Плажовете на Марбея определено са перлата в короната на курортното градче. Тук се намират едни от най-красивите плажове на Коста дел Сол и в цяла Испания.