fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
GRNconnect България

Как да проверим дали доставчик на B2B туристически услуги е сигурен

Мързелив следобедeн уикенд, в който се наслаждавате на трудно спечеленото време със семейството, когато изведнъж телефонът ви звъни. Знаейки, че малката група която имате за определена дестинация всеки момент трябва да се настани в хотела, уведомявате близките си, че ще отнеме минута, и ги напускате.
За съжаление, това е най-лошият сценарий. Някак си, между времето, когато сте резервирали хотела и времето, когато клиентите ви са се регистрирали, хотелът е бил пренатоварен. Вече нямаха достатъчно стаи за вашата група. И това става ясно точно в момента когато групата ви от 45 човека не се появи с чанти в ръка на рецепцията.

И когато се свържете с доставчика от трета страна, който сте използвали, за да направите резервацията, той не отговаря.
Какво правите?
Въпреки, че сценарий като този е рядко срещан, за съжаление се случва от време на време, и може да бъде пълен кошмар.

Доставчик от трета страна може да ви осигури страхотни цени, но може да ви струва и много скъпо. Ето защо като туристически агент знаете, че е от съществено значение да намерите надеждни доставчици на туристически услуги. Но как го правите?

Топ съвети за проверка на доставчици:

1) Проверете уебсайта на доставчика за информация за контакт.

Легитимен доставчик на туристически услуги ще има уебсайт, който включва информация за контакт, като телефонен номер и адрес. Трябва да можете лесно да намерите тази информация на уебсайта. Ако тя липсва или е непълна и неточна, това е червен флаг.

2) Прочетете отзивите от клиентите.

Друг начин да проверите автентичността на доставчик на пътувания е да прочетете отзивите на клиентите му. Можете да потърсите онлайн, в социалните медии и във форуми за пътуване. Ако видите много отрицателни отзиви, това е знак, че доставчикът може да не е надежден.

3) Поискайте препоръки.

Ако все още не сте сигурни дали даден доставчик на туристически услуги е законен, винаги можете да поискате препоръки. Ако доставчикът не желае да предостави препоръки, това е знак, че може да се опитва да скрие нещо.

4) Проучете техните услуги.

Довереният доставчик, който иска да работи с Вас, ще предложи широка гама от услуги, които ще ви помогнат да развиете бизнеса си, защото знае, че вашият успех ще рефлектира и върху неговият успех. Като пример, в GRNconnect имаме множество инструменти, които нашите регистрирани туристически агенти могат да използват, за да бъдат успешни.
А този най-лош сценарий в началото на тази статия? Това е много по-малко вероятно да се случи, ако работите с нас.

Защо? Тъй като ние се обаждаме в хотела, за да проверим наличността, когато резервацията е направена чрез нас, и още веднъж в деня преди настаняването. Това е само още едно малко нещо, което правим за нашите агенти, за да им помогнем да успеят.

В крайна сметка, следването на тези съвети може да ви помогне да се предпазите от измами и да гарантирате, че получавате възможно най-доброто обслужване, когато работите с трети страни B2B доставчици на туристически услуги.

Ако все още нямате регистрация при нас, попълнете формата за да получите достъп ➡️https://bit.ly/46CB7ko
Ако имате нужда от допълнителна информация и въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на:
📨grnbulgaria@grnconnect.com
📞 0888 638 700
Ако се чудите дали да ни се доверите, ето малко повече за нас GRNconnect Bulgaria.