fbpx
Обадете се: +359 888 638 700

Кои ще са най-популярните дестинации през 2020

Дестинациите, които очакват най-много туристи през 2020

Голуей, Ирландия

Вече с прозвището „Европейска столица на културата на 2020“ (заедно с Риека в Хърватия), този очарователен и оживен ирландски град, разположен на западното крайбрежие, ще бъде домакин на много музикални, театрални, литературни събития за изкуство през тази година. Като допълнение, тук ще може да се насладите и на зашеметяваща природа, пълна с калдъръмени улици и скалисти пейзажи.

Дубай, обединени арабски емирства

Ако съществува метрополис на бъдещето, това определено е Дубай. Този разпръснат в пустинята град може да се похвали с едни от най-луксозните хотели, най-скъпите молове и най-високите сгради в света. Като допълнение тази година, той ще бъде и домакин на първото световно изложения в Близкия Изток, където повее от 190 фирми ще покажат най-новите си постижения в областта на транспорта.

Британски Вирджински острови

След опустошителния ураган през 2017 г, Британски Вирджински острови правят истински скок през 2020 г., като отварят отново едни от най-големите си курорти. Дали ще изберете кристалните сини води на Карибите или живописните зелени планини (или и двете!), това ще е идеалното бягство, напоено със слънце, от което ще се нуждаете през 2020.

Никко, Япония

Япония определено ще е актуална и тази година, тъй като Летните Олимпийски игри ще се проведат в Токио. Но ако търсите лесен начин да избягате от тълпите и все пак искате да сте близо до това събитие, малкото и спокойно градче Никко е само за Вас. Пълно с богата история, красиви планини, национални резервати и топли извори. И най-важното – намира се само на 2 часа от натовареното Токио).

Банкок, Тайланд

За четвърта поредна година с титлата най-посещаван град на света, Банкок съчетава едновременно древна и модерна култура, както и невероятна храна. Не пропускайте да разгледате храмовете и Големият дворец, и разбира се, на път да се отбиете до известните плаващи пазари.

Лил, Франция

Този очарователен град в северна Франция много бързо се превърна в исторически метрополис, благодарение на впечатляващите си постижения в градско развитие, които му помогнаха да спечели короната за „Световна столица на дизайна“ през 2020 г. По време на престоя си там, може да посетите интересния музей на изкуството La Piscine, както и да се посетите някой престижните бутиците и ресторанти в района.

Ереван, Армения

Известен и като „розовият град“ заради облицовките от розови камъни по сградите, столицата на Армения е с много дълбока история, която датира още от осми век пр. Хр. И въпреки това, продължава да е модерна и оживена. Древните сгради, катедралите и манастирите могат да се разгледат и за един ден. През останалото време може да се насладите на атмосферата на живописните булеварди, фонтани и барове за вино.

Залцбург, Австрия

През лятото на 2020 г, за стотен пореден път ще се проведе фестивалът в Залцбург или родното място на Моцарт отново ще е домакин на  изобилие от класическа музика, опера и драматургия от световно известни изпълнители. Освен това събитие, Залцбург има още много какво да предложи на своите посетители като град изпълнен с традиции и култура.

Национален парк Гранд Каньон, Аризона

Ако все още не сте имали възможност да посетите това място, непременно трябва да го включите в списъка за 2020. Със своите удивителни върхове, плато и реки, Гранд Каньонът е задължителна дестинация за всеки авантюрист. Без значение дали ще изберете разходка или живописно пътуване, ще бъдете възхитени от спиращите дъха гледки и невероятното природно великолепие.

Портланд, Мейн

Освен като голям и натоварен град, Портланд може да се похвали с невероятна кулинарна сцена, пълна със страхотна морска храна и занаятчийска бира, както и с набор от музеи и галерии за посещение. За да усетите очарованието на Нова Англия, трябва се разходите по калдъръмените улуци на Портланд и да разгледате занаятчийските магазини, книжарници и пивоварни