fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
Магическите градини на Дубай

Магическите градини и Мадинат Джумейра в Дубай

В поредната статия посветена на нашето пътуване до Дубай, ще ви разкажем за посещението на Магическите градини (Miracle Garden) и Мадинат Джумейра (Madinat Jumeirah).

Посетихме двете забележителности в два различни дни, но решихме да ги обединим в обща статия, защото и двете са прекрасно място за разходка.

Тръгваме доста рано за градините за да можем да хванем поне малко от една идея по-хладното време. Събираме се пред входа и слушаме инструкциите на екскурзовода, който ни обяснявам в колко часа трябва да се съберем обратно пред автобуса, и какво да имаме предвид по време на обиколката си.

Внимание пушачи! На територията на Miracle Garden, пушенето на всякакъв тип цигари (включително и електронни устройства) е строго забранено.

Някои интересени факти за градините:

  • Типично за Дубай и ОАЕ, това е най-голямата вертикална градина в света (поне за момента).
  • Договорът с Уолт Дисни вече е прекратен и поради тази причини няма как да видим Мики Маус и компания, но въпреки това, пейзажът е перфектно допълнен със селището на смърфовете.
  • Единственото място, където може да видите изкуствен самолет на Emirates (разбира се!), в реални размери. Това е една от най-големите атракции и най-сниманият обект в Miracle Garden.
  • Градините не са толкова известни с някакви редки форми на растения или цветя, които няма да видите никъде другаде, а с формата, в която дори най-обикновени петуни и трева е оформена като кон, слонче, мече, пингвин, сърце и всякакви животни, анимационни герои, обекти и символи, каквито може да си представите.

И нашата разходка започва. Първоначално се колебаехме накъде да поемем и тръгнахме наляво. Докато вървим бавно, и от двете ни страни започват да се откриват приказни гледки, направени точно за снимка.

Обиколка на Магическите градини в Дубай

Правим по няколко пози на всяко място за да открием, че зад ъгъла ни очаква въздушен чайник, който няма как да не увековечим в забавна снимка. Няма как да пропуснем да застанем и до смърфовете от нашето детство, а тези пингвини са толкова сладки, сякаш чакат точно теб за да застанеш по средата.

Допълнителни екскурзии в ДубайНай-големите забележителности в ДубайОферта за екскурзия до Дуабай

Общо взето, така протича обиколката на градините, в допълнение с жегата, която напредва с всяка изминала минута, но няма как. Часът е едва 10:00 ч, а вече използваме да минем дори под най-малката сянка, която ни се изпречи на пътя.

В далечината вече виждаме опашката на самолета и нека снимките започнат сега, а дори не сме го доближили. Опитваме се да следим указателните табели, които насочват към „селището на смърфовете“ или други зони от градините, но вниманието ни е погълнато от всичко наоколо.

Самолет в Магическите градини

Преминаваме през две влюбени кончета, замък, изключително сладък мечок с огромно сърце, малко слонче, слънчев часовник, приятни зони за релакс с пуфове, на които мечтаеш да се излегнеш, ако …бяха на сянка 😊

Слънчев часовник в градините на Дубай

Накрая се озоваваме в центъра на градините, при най-фотографираният обект, за който ви споменахме в началото – огромният самолет на Emirates в реален размер. Разбира се, около него беше пълно с туристи, които се опитваха да застанат във всякакви пози, а на малка площадка на няколко стъпала височина беше проектирано и специално място за снимки, където професионален фотограф може да те снима срещу съответното заплащане. Вече бяхме инвестирали в няколко такива снимки на Palm the View и този път решихме да пропуснем Изглежда това беше решението и на голяма част от туристите днес, защото нямаше никакви желаещи, поне за момента.

Като във всяка атракция, и тук ви очакват ресторанти, кафета, малки сувенирни магазинчета, както и много места, от които да си вземете просто вода или някаква разхладителна напитка.

Бяхме толкова улисани в обиколката и снимките, че времето за нас мина неусетно. Въоръжени само с бутилка вода, защото тя е неизбежна за температурите тук, бяхме жадни да видим абсолютно всяко кътче от тази красота.

Мадинат Джумейра или Дубайската Венеция

Преди да посетим мястото бяхме прочели доста информация и въпреки, това ни беше трудно да си представим точно какво представлява. Все пак ще се опитаме да разкажем накратко.

Мадинат Джумейра всъщност е комплекс от най-луксозните хотели в Дубай. И както можете да предположите, всичко тук е направено с много вкус. Сравнява се с италианският град поради изкуственият канал, по който може да се разходите с лодка. От двете ви страни ще наблюдавате постоянно променящи се гледки с красиви градини, ресторанти и богата зеленина.

Ако нямате време и възможност да се възползвате от водната обиколка, тази по съща не по-малко си заслужава. Това място е много привлекателно и различно и вечер, когато всичко е обляно в светлини.

Преди да влезем в Мадинат Джумейра, всички се спираме за фото пауза на едно малко мостче, от където се открива великолепна гледка към Бурж ал Араб. Със сигурност сте виждали много ваши приятели и познати, които са се снимали тук. Това е мястото – мостът точно преди входа на Мадинат Джумейра. Малко или много, Бурж ал Араб се вижда от почти всяка точка на комплекса и добавя допълнителна изтънченост на цялата атмосфера.

Влизаме напред, като преди това трябва да минем през голям пазар с магазини. Стори ни се малко объркан, защото точно мислиш, че си излязъл от него и хоп – отишъл си в другата му част. Тук може да намерите почти всичко – от скъпи кожени изделия и бижута, до дребни сувенири, шалове и традиционни стоки. Цените не са никак ниски, но пазарлъкът е възможен. Решихме, че няма да прекараме много време тук, защото не разполагахме с такова и се запътихме към съществената част на комплекса. Излизайки от пазара, пред вас се разкрива вече гледката на градините, канала и отново Бурж ал Араб. Отново време за фото пауза.

Тръгваме покрай тесните улички на брега по канала, минаваме през малките ресторанти, които очакват своите гости, спираме се на малките тераси за да погледнем отново красотата, която дебне отвсякъде.

Не пропускайте много видеа от Градините, Мадинат Джумейра и най-големите забележителности на Дубай в youtube канала на Травел Есънс.

За най-добрите цени и резервации,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Най-добрите оферти за Дубай може да разгледате тук:

Оферта за Дубай с 5 нощувки

Оферта за Дубай с 6 нощувки

Оферта за Дубай със 7 нощувки

Нова година в Дубай