fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
Пътувам за Дубай

Пътуване до Дубай 2023

Пътуваме до Дубай за първи път през април 2023. Тогава още не знаехме още колко пъти ще се върнем отново на това уникално по рода си място.

Полетът с Флай Дубай отнема около 5 часа, като решихме да инвестираме в предварително запазени места. Оставаме леко разочаровани, че топлият кетъринг се предплаща и поръчва само предварително, но пък нудлите, които опитахме за сметка на това, не бяха чак толкова лоши. Още повече се учудваме, че повечето филми и игри на екраните пред нас са срещу допълнително заплащане, но какво пък толкова. Няма как да сравняваме полета с презокеанското обслужване до Карибите и още повече с Турски авиолинии.

Ето ни вече на летището в Дубай. Докато чакаме да слезем от самолета ни прави впечатление, че летището е изключително близо до града. Буквално срещу нашият самолет имаше сгради, които едва ли бяха жилищни, но със сигурност не бяха част от административната част на терминала. А голям, натоварен булевард минаваше точно до тях и на около 50-100 м от пистата.

Пътуваме повече от очакваното с шатъл автобуса от Терминал 3, (на който кацнахме) до Терминал 1. Слушаме как някои от пътниците се притесняват, защото пътуват транзит през Дубай и гонят следващ полет. Съответно не са очаквали придвижването между двата терминала да отнеме толкова време. В тази връзка отбелязваме този важен факт, който трябва да имате предвид – Fly Dubai имат доста връзки до различни точки по света, но със сигурност трябва да имате предвид повече време за прехвърлянето в Дубай.

Вече сме на Терминал 1 и се редим за проверка на паспортите. Опашката върви сравнително бързо, гишетата са няколко, организацията е стриктна и разбира се, всичко е напълно автоматизирано. Сканирането на лицето/ретината и проверката на паспорта отнема буквално няколко минути, и още няколко секунди докато си вземеш и карта-подарък от Шейха, която съдържа определени мегабайти интернет за „добре дошли“. Обясниха ни, че това наистина е подарък от него за туристите през този месец – сим карта, която след това можеш да си използваш спокойно и да си доплатиш за разговори или интернет. Дали това е обичайна практика, трябва някой от вас да сподели актуална информация към днешна дата. Да си признаем, активацията на картата се оказа сериозно предизвикателство за нас, но голяма част от групата успя да се справи, така, че се доверяваме, че процесът не е особено сложен.

Ето ни вече и в зоната на магазините. Определено всяко ъгълче тук излъчваше лукс, изтънченост и класа. Знаехме, че трансферът до хотела вече ни очаква и не си позволихме да се мотаем, но определено оценихме атмосферата.

Очакват ни с табела, точно пред Starbucks, както ни бяха обещали. Тук е времето да споменем, че пътуваме по време на Рамадана и предварително сме се запознали с рестрикциите и правилата, които трябва да спазваме. След 5 часов полет обаче, колкото и да искам да съм изрядна, нямаше как да не попитам къде може да изпуша една цигара. Веднага ни показаха специално обозначено за това място и вече излязохме навън за да вкусим и въздухът на Дубай за първи път.

След като първоначалното удоволствие от вредният навик започна да се отдръпва, започнахме да се оглеждаме наоколо. Намирахме се на стоянка на таксита. Но какви таксита?! Последен модел мерцедес, BMW и марки от този клас, в черен цвят, стояха и очакваха с цялата си прелест своите ВИП пасажери. Разбира се, макар и малко след 22:00 ч вечерта, времето навън беше достатъчно топло за да нямате нужда от абсолютно никаква връхна дреха.

Отправяме се с трансфер към хотел Novotel World Trade Centre 4* и се любуваме на нощните светлини и мащабите на вечерен Дубай. Времето за придвижване отне около 30 минути, по основна магистрала.

Тук е момента да вметнем, че такситата в Дубай са на изключително достъпни цени. Uber също е много разпространен, въпреки, че местните ни партньори посъветваха да се доверяваме повече на компаниите за таксита, защото е възможно тези от uber да ни канселират поръчката в последния момент. Най-евтино излиза ако сте поне 4 човека. В този случай, дори е възможно метрото да ви излезе малко по-скъпо.

По повод на придвижването в града, може да сте спокойни, че се намирате в една от най-безопасните дестинации в цял свят, и наистина няма от какво да се притеснявате. Споделям това от личен опит, като сравнително млада жена, на която по време на едно от служебните ми пътувания, се наложи да кацна късно и да взема сама такси от летището, с което пътувах около час. Организирали сме индивидуални пътувания и на майки с деца с ясното съзнание, че са в пълна безопасност тук.

За метрото ще ви разкажем отделно, но определено то също е много подходящ начин за придвижване. Особено, ако сте избрали хотел в района на World Trade Center, който за нас е изключително подходящ като отправна точка за разглеждане на Дубай, дори самостоятелно. Освен че има директна линия на метрото до летището, разстоянието не е голямо и позволява дори сам да си наемете такси без да платите цяло състояние.

Ето ни вече и в Novotel World Trade Centre 4*. Настаняването протича много бързо. Обясняват ни, че ресторантът вече не работи, но все пак може да разчитаме на room service или лека вечеря като салата и сандвич във външната градина. Запознаваме се и с ресторанта за закуска, басейна, топлата връзка, която този хотел има с World Trade Centre и всички подробности, касаещи нашият приятен престой тук.

Настаняваме се в просторната стая, като сме подготвени, че както 90% от градските хотели по света, няма да разполагаме с тераса, но все пак оставаме повече от доволни. Малко по-късно се присъединяваме към останалата част от групата в лятната градина, и с това нашият първи ден в Дубай приключва.

Ако искате да получите най-добрите оферти за Дубай и ОАЕ, разгледайте всички наши предложения:

Оферта с 5 нощувки в Дубай

Оферта с 6 нощувки в Дубай

Оферта със 7 нощувки в Дубай

Комбинирана програма с Абу Даби

Ако искате НИЕ да помогнем в избора, не се колебайте да ни потърсите:

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Ако още се колебаете, абонирайте се за youtube канала на Травел Есънс за да разгледате лично посетените забележителности в Дубай.