fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
Оферти за Green Coast Resort, Албания

ПОСЕТИХМЕ ЗА ВАС: Green Coast Resort, Албания – част I

Открихме Green Coast Resort в Албания по време на пандемията. Търсехме нещо наблизо, което да не е хотел, а по-скоро комплекс от къщи. В случая дори ще е по-точно да кажем луксозни частни вили на брега на морето. Когато го открихме в интернет, мястото все още не беше официално открито, но определено се заинтригувахме от видеата, на които попаднахме.

За да придобиете визуална представа и за да задържим вниманието ви върху статията, ще си позволим още в самото начало да ви приканим да изгледате част от видеата, които заснехме по време на нашето посещение на Green Coast Resort през май 2023 г.

Времето минаваше, а ние бяхме толкова впечатлени от мястото и следяхме неговото развитие доста често. Ето, че официалното откриване вече е факт, ценоразписът, който е не по-малко впечатляващ също, но въпреки това, решаваме да прекараме 4 нощувки в едноспална вила със собствен басейн.

Подготовката започва с избор на маршрут и по-конкретно – през Гърция или през Македония. Колебаем се и защото компанията, при която е застрахован нашият автомобил отсичат директно „наистина ли отивате с лична кола в Албания?“. Няма да крием, че това „леко“ ни притесни и беше основната причина да изберем да пътуваме през южната ни съседка. Още повече, че всяка година пътуваме по няколко пъти поне до северна Гърция и се чувстваме вече като у дома си. Решаваме да отпътуваме призори и всичко до границата с Албания върви по план – магистрали, които те приспиват, от време на време кратка спирка за тол такса.

Влизаме в Албания и първоначалните впечатления са, че разликата с Гърция не е кой знае колко голяма, поне в началото. Минаваме покрай Саранда и след няколко минути започва пътят, по който се движихме около 3 часа за да изминем разстояние от около 80 километра. Защо? Ами завоите бяха такива, че имаш чувството, че воланът няма да ти стигне, точно отдъхваш, че е приключил и виждаш, че следващият се задава…..това е кратката версия. Да, в подножието се откриваха живописни гледки отвисоко, но кой може да си позволи да ги съзерцава, като е трябва да внимава как ще вземе следващият завой. В тази връзка, ако някой от вас има опит с пътят през Македония, ще е от голяма полза да го сподели с нас 😊

С риск да се отклоня много, ще е полезно да добавя, че е напълно възможно ранното ставане да е оказало влияние върху умората и впечатленията ни от пътя, но със сигурност трябва да сте подготвени за МНОГО завои. И спирам дотук с подробностите как пристигнахме, като последно ще уточня, че „препоръките“ на застрахователите допълнително засилиха напрежението  в този участък, защото се притеснявахме да направим и кратка почивка  (не че имаше безброй възможности и отбивки за тази цел).

Вече сме в Green Coast Resort, направихме и последният ляв завой..:)

Първите впечатления бяха смесени, но не толкова неочаквани. Беше ясно, че влизаме в нещо като „малък град“. Бяхме наясно, че този „град от вили“ беше построен съвсем скоро и бяхме подготвени, че на места още ще има следи от строителна дейност, беше неизбежно. През месец май тук сезонът също е нисък, съответно нямаше навалица от туристи, което може да се обясни и с не толкова ниските цени на комплекса, все пак. В допълнение, растителността изобщо не беше силно застъпено, дори зеленина липсваше почти напълно. И спираме дотук.

Минаваме по крайбрежна алея, традиционно стигаме до бариера и портал, минаваме през рецепция, където ни допускат, защото имаме резервация. Казват ни на кой разклон ще ни очаква голф количката. Да, „разклон“, защото тук улиците си имаха номера като по градоустройствен план. Ето и какво имаме предвид в снимки:

Green Coast Resort, АлбанияПочивка в Green Coast Resort, АлбанияМнения Green Coast Resort, Албания

Любезен служител, който не говори английски (все пак Албания не е далеч от България и недостигът на персонал не е необичайно явление) и ето ни пред нашата виличка…..

Ако сме успели да ви заинтригуваме или сте попаднали на тази статия, защото и вие проучвате дали да не прекарате няколко дни в Green Coast Resort, не изпускайте и част втора от нашето приключение….

За най-добрите цени и резервации,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ