fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
Препоръчани хотели на Ситония

Препоръчани хотели на Ситония (Метаморфози)

В тази статия ще Ви разкажем за най-добрите хотели и места за настаняване в Метаморфози.

Защо избрахме да посетим тях? Ако вече сте прочели всичко от нашето пътуване до момента, сигурно се досещате – много висок рейтинг и много доволни клиенти.

Става въпрос за 4-YOU Apartments, 4-YOU Boutique и 4-YOU Family. Започваме най-напред с 4-YOU Apartments, който се намира буквално до хотел Simeon, в който бяхме настанени, но за него ще разкажем отделно. Любезната служителка на рецепцията ни обяснява, че всъщност ни очакват във 4-YOU Boutique, където е управителката. Отправяме се към 4-YOU Boutique, като това ни отнема не повече от 5 минути пеша.

С влизането във 4-YOU Boutique забелязваме, че лобито, рецепцията и залата за закуска, която вече беше приключила, са в едно и също помещение. Въпреки това, пространството е толкова добре оползотворено, с толкова вкус и внимание към детайлите, че не можем да открием нито една забележка. В крайна сметка, тази верига реално са апартаменти на самообслужване и това, че във 4-YOU Boutique бяха успяли да предложат и малка зала за закуска, беше допълнителен плюс.

Евтини апартаменти под наем ХалкидикиАпартаменти под наем Ситония

Посрещат ни изключително любезно, както навсякъде, извиняват се, че имат само едно свободно помещение, което да ни покажат и се запътваме към него. Обясняват ни, че настаняването тук е организирано в суитове/апартаменти – 16 броя, като 12 от тях са напълно еднакви. Влизаме в разкошен, просторен суит/студио и оставаме с отворена уста. Въпреки, че бяха подготвени, че зад оценка 9 винаги има някаква причина, не очаквахме в тази малка сграда да има толкова луксозни апартаменти. Още от вратата се усеща много приятно ухание на парфюм, което веднага те предразполага. Всичко е толкова чисто, просторно, ново, с голям диван, изобщо даваме 11 от 10. Спалнята е отделена от кът с мека мебел – въпросният просторен диван с прозрачна врата за допълнително уединение. Всъщност, може да наречем тази част “един малък хол”.

Апартаменти под наем МетаморфозиАпартаменти под наем на ХалкидикиНиски цени на апартаменти под наем на СитонияЛуксозни апартаменти под наем на Ситония

Обясняват ни, че студиата, които се намират на 4-ти (последен етаж) тук са класифицирани като супериор. Разликата с останалите е, че липсва прозрачната преграда и са една идея по-малки, но това е компенсирано с огромен балкон. Всички бяха заети и нямаше как да погледнем такъв тип, но сме сигурни, че няма да бъдат по-малко впечатляващи.

4-YOU Family – отново на съвсем кратко разстояние, придружени от управителката и на трите хотела.

Апартаментите тук не се различават много от тези във 4-YOU Boutique, но имат едно много важно допълнение – напълно оборудвана кухня. Не говорим за малка вградена мивка с 2 котлона, както има в повечето студиа, а удобства, които наистина ще са ви от голяма полза, ако сте решили да приготвяте самостоятелно храната си по време на почивката. Осигурено е всичко необходимо за да се почувствате вкъщи. Разбира се,  4-YOU Family е най-подходящ за семейства с деца. И тук присъстват прозрачните прегради, като имаме възможност да видим Superior Junior Suitе.

Ниски цени за апартаменти в Метаморфози4 you family апартаментЛуксозни апартаменти в МетаморфозиСпалня в апартамент под наем в Метаморфози

Следва Split Level suite. Първото впечатление, което ни прави, освен, че е просторен )защото всички помещения, които видяхме, във всички 4-YOU са достатъчно големи), е т.нар. „нормална“ стълба към втория етаж. За разлика от другите мезонети, които посетихме, в различни хотели по време на нашата обиколка, този се оказа най-удобен и обезопасен. Стълбите към втория етаж на останалите все ни притесняваха, и не можехме да си представим как деца ще се качват и слизат по тях. Тук нямаше прозрачна преграда, но предвид факта, че спалнята за децата е отделена на втори етаж, не смятаме, че такава е необходима. И отново – добре оборудвана кухня, в която можете да си приготвите и най-сложното ястие. Или накратко, какво представляват мезонетите тук – на първи етаж родителска спалня с голямо легло, малък диван, бюро, кухня и баня. На втори етаж – 2 отделни легла за деца или още 2-ма възрастни с отделна баня, само за втория етаж.

Мезонет 4 you Family апартаментиАпартаменти под наем 4 you FamilyЛуксозни апартаменти МетаморфозиСтудиа и апартаменти Ситония

Разбрахме, че във 4-YOU Family живее и самият собственик на 3-те обекта, така, че това може да ви служи като доказателство, че престоят ви тук със сигурност ще бъде изключително приятен и ще бъдете обгрижени във всяко отношение.

С риск да се повторим, но домакините тук наистина са помисли за всичко, от което може да имате нужда по време на вашата почивка. Като започнете с аромата на влизане, за което попитах дали не е някоя известна марка парфюм, защото просто не се сдържах, и стигнете до кафе машината, която не е просто електрическа кана, в която да си направите нес кафе. За първи път управителката, която ни развеждаше, говореше с такава любов за всички гости, които са посетили и някой от трите обекта. Какви изненади обичат да правят на рождениците, колко се радват когато хората си тръгват доволни и щастливи, как някои дори си удължават престоя непланирано, защото не са готови да си тръгнат от това място. Разказите преминаха и към градчето Метаморфози и колко са гостоприемните неговите жители, повече, отколкото в други части на Халкидики. Разказа ни още за собственикът, който има 4 деца и как е решил да направи 4 отделни малки обекта за настаняване за всяко дете, изградени с много любов. И още, че съвсем скоро се планира изграждането и на четвърти, но вече голям комплекс, в който ще има още повече съоръжения със същото качеството и ниво на обслужване.

Въпреки, че с годините сме обиколили много хотели, тази инспекция ще ни остане в съзнанието дълго време. Пламъкът в очите на тази жена, голямото сърце, разпалените разкази и гостоприемството, не можеха да се сравнят с нито една от инспекция на хотели досега.

Последният оглед е на 4-YOU Apartments, първият и най-стар обект от трите. За разлика от другите два, той разполагаше и със съвсем малък басейн, който беше подходящ най-вече за деца. Тук имахме възможност да видим апартамент с една спалня. Въпреки, че не беше толкова нов и луксозен колкото тези във 4-YOU Family и 4-YOU Boutique, беше достатъчно запазен и добре поддържан, най-вече заради скъпите материали и мебели, които бяха използвани. Собственикът изключително много държеше в обзавеждането и навсякъде да се използват само висококачествени настилки, матраци, облицовки и т.н., за да може да се запазят максимално дълго във времето. В този апартамент, това определено се забелязваше. Състоеше се от отделна спалня, просторен хол със разбира се, напълно оборудвана кухня и баня.

Апартаменти на ХалкидикиНай-ниски цени за наем на апартаменти в Метаморфози

Мнения за 4 you апартаментитеМнения за апартаменти на Ситония

Обясниха ни, че еко студиата тук са категоризирани по този начин, защото са с няколко кв. метра по-малки от стандартните.

Тръгваме си след тази обиколка с пълни сърца, покана да дойдем отново, този път на почивка, покана да доведем още колеги от България, благодарности за посещението и благодарности към гръцката партньорска агенция, която организира цялата ни обиколка. Дойдохме да направим обикновена инспекция, а се сдобихме с приятели, които с нетърпение вече ни чакаха да се върнем отново!

Blue Dolphin 4*

Абсолютна класика, която поддържа високото си ниво през годините, и определено най-добрият хотел в Метаморфози, от типа комплекс на плажа. Разположен в края на градчето, но да не забравяме, че то не е никак голямо и вечер спокойно може да стигнете до центъра по приятната пешеходна алея.

Последната реновация, само на стаите е направена през 2022 г. Предстои реновация и на ресторантите. Посреща ни управителят, който започва с това, че е много зает и не може да ни отдели много време. Извиняваме се, че идваме във висок сезон и предлагаме да обиколим сами, но той бързо тръгва с нас. Благодарни сме, че успя да отдели достатъчно време, за да придобием много добра представа от всички съоръжения тук.

Започваме от външният басейн, който беше доста голям и разположеният около него основен ресторант:

Блу Долфин цениBlue Dolphin Метаморфози

Изведнъж ни превежда през цялата лудница и се оказваме в малко скътано ресторантче с прекрасна градинка, в която вечер атмосферата се подсилва от светлини, украса, понякога живо музикално изпълнение, и великолепна гледка към морето. Обяснява ни, че този ресторант работи а-ла-карт и е ексклузивен само за настанените в суитове. Гостите, които са в останалите помещения, могат да се насладят на него само с резервация и допълнително заплащане. Все пак, обръща внимание, че не е особено подходящ за деца заради по-задушевната, спокойна и уединена атмосфера, която цари тук вечер:

Хотели за деца на СитонияBlue Dolphin цени

Всички стаи бяха заети и не успяхме да надникем в нито една от тях, но ни обясниха, че всички фамилни стаи са на партер. Настаняването е организирано в основна сграда, плюс допълнителни малки къщички на 2 етажа, пръснати в прекрасната градина и тревна площ на комплекса. Обърнаха ни внимание, че тук няма вариант 4 човека или 2-ма възрастни с  2 големи деца да се настанят в едно помещение, необходимо е да се резервират две отделни стаи. Това се отнася дори за суитовете.

Блу Долфин хотел МетаморфозиХотели за деца на Ситония

Ето ни и на плажа, до който стигнахме прекосявайки голямата зелена територия. От тази годна, гостите настанени в суитове, могат да се възползват от много удобни габани, разположение на частна плажна ивица от дясно на таверната. А таверната – разбира се, с много приятна гледка, на една ръка разстояние от чадърите и шезлонгите на частния плаж, безплатен за гостите на хотела. Пясъкът не беше от най-ситният, но за сметка на това всичко останало си заслужаваше.

Хотели на първа линия на СитонияНай-добрите хотели на Халкидики

Препоръчани хотели на СитонияОферти за почивка в ГърцияНиски цени на хотели в Халкидикиblue dolphin мнения

Последният хотел от нашата обиколка в Метаморфози, и като цяло от инспекцията ни този сезон – Village Mare 4*. Разположен буквално в съседство на Blue Dolphin, но май приликите спират дотук.

Посетихме този хотел, защото също е един от известните в района, предлага изхранване на all inclusive, цената му е доста достъпна в сравнение с други комплекси, които предлагат подобен пансион. Отново нямахме възможност да видим свободна стая. Все пак, обясниха ни, че има стаи с т.нар. bunk beds (двуетажни легла), подходящи, най-вече за деца. На втори етаж се намират основно мезонетите.

Градината му никак не беше лоша, въпреки, че не можеше да се сравни с тази на Blue Dolphin. Настаняване организирано в отделни малки сгради. Комплексът беше еднакво посещаван както от семейства с деца, така и от двойки. Направи ни впечатление, че детският басейн е доста по-голям от тези, които сме свикнали да виждаме. Около този за възрастни и имаше и сауна във формата на буренце.

Най-добрите плажове на СитонияVillage Mare Метаморфози

Хотели на all inclusive в ГърцияХотели на Хакидики на първа линия с all inclusive

С учудване установихме, че въпреки all inclusive програмата, чадърите и шезлонгите на собственият плаж на този хотел се заплащаха – 3 евро за комплект от 2 шезлонга и 1 чадър. Поне на нас, това ни се стори странно. Когато попитахме къде е плажа, ни казаха, че е съвсем близо, на 100 м, но цитирам „ако сте с кола, ще ви е най-лесно“ 😊 Оставаме преценката тук на вас 😊 Все пак, решихме да се разходим до плажа с колата, но не останахме очаровани.

All inclusve хотели на Халкидики

За да завършим позитивно, ще отбележим, че Village Mare е добро съотношение цена – качество за всички, които държат на all inclusive изхранване. Aко прекарвате голяма част от времето си на плажа, трябва да имате предвид, че барът и основният ресторант, ще са доста далеч от вас, така, помислете добре кое ви е най-важно. Или най-лесно – свържете се с нас за да ви насочим.

За най-добрите цени и резервации за тeзи хотели,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ