fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
Най-високото виенско колело в света

Най-високото виенско колело в света

Колелото ще се извисява над 820 фута във въздуха и разбира се, ще се намира в Дубай!

Когато в Дубай се случи нещо ново, знаем, че това ще е най-голямото, най-бързото или най-луксозното в света. Този град не прави нищо наполовина и последното отличие на Дубай просто допълва непрекъснато нарастващия списък на инженерните постижения, които заемат страници в рекордите на Гинес. Все пак тук е и домът на най-високата кула в света (Бурж Халифа), най-високият ресторант в света, най-високият инфинити басейн, най-голямото шоу със светещи фонтани, най-големият закрит увеселителен парк, най-бързото влакче на ужасите…

В този ред намисли, през октомври тази година, в града ще дебютира най-голямото и високо виенско колело, построено досега в целия свят.

Планирано да бъде открито на 21 октомври, колелото Ain Dubai Ferris ще бъде с височина повече от 250 метра и ще предлага страхотна гледка към Марината, блестящия хоризонт и сините води на острова.

Разбира се, това няма да е просто едно преживяване с колело. ВИП пасажерите ще имат възможност да вечерят в персонална кабина или да наемат собствен барман, който да се грижи за напитките им докато колелото се върти.

Една обиколка с колелото ще трае приблизително 38 минути и може да се резервира както през деня, така и през нощта. Докато чакате да се качите на Ain Dubai, туристите ще могат да наблюдават на голям ЛЕД екран, монтиран на колелото за подчертаване светлините на града.

Ain Dubai в превод означава „окото на Дубай“ на арабски, но всъщност то е много по-високо от всяко друго „око“ по света. Колелото ще достигне почти два пъти височината на Лондонското такова, а всеки „крак“ на колелото е дълъг повече от 400 фута (по -дълъг от 15 лондонски автобуса). Създадено е да издържа на товар от 1 750 пътници едновременно в 48 отделни кабини.

На него ще се предлагат различни видове кабини, всички климатизирани срещу жегите в Дубай. Туристите ще могат да избират между наблюдателни кабини или такива с бар. Колелото ще разполага дори с частни кабини, които могат да бъдат резервирани за определен повод – сватба или рожден ден.

Билетите за посещение на колелото вече са в продажба като цените започват от 35 долара (AED 130 ). Официалното откриване ще бъде по време на Експото в Дубай, което беше отложено миналата година поради пандемията. The World Expo е планирано да стартира на първи октомври и да продължи до края на март 2022.