fbpx
Обадете се: +359 888 638 700

Полезна информация за Малта

СтолицаВалета
Най-голям градБиркиркара
Официален ЕзикМалтийски
Площ316 km²
ВалутаЕвро (EUR)
Часова зонаGMT+1

Столицата на Малта

Столицата на Малта е Валета. Тя е разположена на североизточния бряг на остров Малта и е една от най-малките столици в Европа. Включена в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, Валета е известна с изключителната си барокова архитектура, което я прави един от най-добре запазените примери за този стил в света.

Забележителности и дестинации в Малта

Малкият слънчев остров в центъра на Средиземно море, където английският е официален език.

Малта се гордее с най-ниските нива на престъпност в Европа, което я прави безопасна среда за обучение на учащи от всички възрасти.

Заобиколена от кристално чисти води и благословена със слънчеви дни почти през цялата година, не е тайна, островът е едно истинско средиземноморско бижу. Но тя не е само слънце и забавления, но и много богата история, предшестваща дори пирамидите и Стоунхендж. Свой незаличим белег тук са оставили империи от финикийци до римляни, през рицарите на Малта чак до Британската империя. Историческите забележителности са на всеки ъгъл, а богатите пейзажи и избор от активности ви карат да копнеете да прекарате още време тук.

Малтийските острови се намират на няколко часа път от повечето по-големи европейски летища, което ги прави лесно достъпни.

Архипелагът се състои от 3 острова – Малта, Гозо и Камино. Разбира се, Малта е най-големият административен и културен център със столицата Валета. Втори по големина се нарежда Гозо, където са развити главно туризъм, риболов и селско стопанство. И най-малкият – Комино, където има само един хотел и почти никакво местно население.

Полезна информация:

  • Движението в Малта е ляво!
  • В Малта електрическото напрежение е 250 волта, затова е необходимо да си носите адаптер. Адаптер може да вземете и от хотела си срещу малък депозит.