fbpx
Обадете се: +359 888 638 700

Португалия, една от най-старите държави в Европа, оставила своите следи на много места по света. Поради тази причина, португалският е един от най-разпространените езици, а португалците са едни от най-толерантните жители. Членка на Европейския съюз от 1986, нация в пълно развитие, която винаги е държала на своето най-голямо предимство – гостоприемството. Това превръща държавата в атрактивно и безопасно място за посещение от много туристи целогодишно.

Въпреки, че е сравнително малка по територия (516 км дълга и 218 км широка), Португалия има много какво да предложи, започвайки още със столицата Лисабон.

Разпръснат покрай десният бряг на река Тежу, Лисабон гордо гледа към Атлантическия океан и бил муза за вдъхновение на великите морски открития. По всяка вероятност открит от финикийци, градът е бил изграждан по време на хилядолетие с много пъстра история, чакащ да бъде открит по посетителите. Градът е ставал свидетел на мюсюлманското владичество, разпространението на християнството, златната епоха на откритията, опустошително земетресение и последващ процес на възстановяване и обновление. Лисабон е смесица от различни и цветни квартали като Baixa, Chiado, Alfama, Bairro Alto. Съветваме Ви да ги обиколите пеша или да се възползвате от известният жълт трамвай.

Недалеч от Лисабон, потънал в невероятни гледки и класифициран като световно наследство, се намира и град Синтра.

Други не по-малко интересни места са космополитният морски курорт Кашкайш, хълмовете Арабида, природният резерват Сесимбра и средновековното село Обидос.