fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
Green Coast Resort частни вили

ПОСЕТИХМЕ ЗА ВАС: Green Coast Resort, Албания – част II

Ето ни вече и пред вилата (за тези, които са прочели част 1 от нашият пътепис за посещението на Албания, и в частност, за престоят ни в Green Coast Resort, Албания). Любезният служител, който ни посрещна и не говореше английски побърза да ни покаже къде да паркираме – в собственото ни парко място във вилата. Докато още не се бяхме осъзнали къде се намираме, уморени от дългият път и завои, започнах да получавам съобщения на what’s app с информация за вилата:

 • Видеа как да си пуснем музика във всяка стая
 • Кодове за алармената система
 • Видеа как се пуска изцяло или частично покрива над басейна
 • Карта на комплекса (повярвайте ни, необходима е, иначе може да се загубите)
 • Информация с работно време на ресторантите и откъде можем да си напазаруваме
 • Разбира се – приветствие за добре дошли!

Решихме, че багажът ще почака, защото бяхме любопитни да видим къде ще прекараме следващите няколко дни и дали дългият път си е заслужавал.

Няма как да не отбележа, че паркингът го деляхме с частната ни голф количка, която беше само на наше разположение за придвижване в комплекса.

Частни вили в АлбанияЕто и първите гледки, които се откриха пред нас със стъпването във вилата:

Green Coast Resort частна вила с басейнКомплекс от вилиGreen Coast Resort басейн

А ето и по-късно направените подробни видеа на цялата вила:

Отвътре

Гледка отвън и басейн

Интериор на вилата

Какво последва ли? Ами оставихме багажа на средата на огромният хол и започнахме да разглеждаме всичко. Човекът ходеше след нас, извиняваше се, че не говори английски и се опитваше да ни обясни предназначението на всеки бутон, но ние бяхме прекалено уморени за да го изслушваме. Благодарихме му, казахме му да не се безпокои, че ще се справим и любезно го отпратихме.

Ето и как протече остатъка от вечерта, както и голяма част от престоят ни тук:

Мнения за Green Coast Resort

На следващият ден, решихме да се разходим в комплекса, да разгледаме плажа, да видим дали има работещ супермаркет, както и ресторант за обяд и вечеря. Бяхме наясно, че сме в слаб сезон и не се изненадахме особено когато видяхме, че сме едни от малкото туристи тук. Заведенията и магазините току-що бяха започнали работа, а някои все още се подготвяха за сезона. На плажа имаше много малко хора, но все пак, разходката беше приятна. Не мога да кажа, че останахме очаровани от пясъка, защото беше със ситни камъчета, но все пак гледката беше приятна.

Отново споделяме малко снимки от плажа и тук е времето да обясним, че вилите, които бяха точно на първа линия са едни от най-големите – с 3, 4 и повече спални. Противно на всички очаквания, сигурно си представяте, че гледката от тях най-много си заслужава, но ще сгрешите. Green Coast Resort е построен изцяло на етажи/тераси и със сигурност бихме препоръчали да се спрете на вила, която е в по-високата част, за да се насладите на по-хубава гледка. Ако изберете първа линия, точно пред вас ще са магзините, рестораните и чак след тях – плажът и морето. Отново от снимките може сами да разберете:

Частни вили в АлбанияПлажът на Green Coast ResortВили с басейн Green Coast Resort

В крайна сметка, успяхме да си намерим най-необходимото от единственият работещ супермаркет, който имаше доста празни щандове, а малкото стоки бяха на доста по-завишени цени. За първи ден и първоначален ориентир в новата обстановка, беше достатъчно. Остатъка от деня прекарахме наслаждавайки се на вилата и гледката, а когато имаше нужда, влизахме и в работен режим. Тук е моментът да споменем, че този тип вили са чудесно решение за всички, които имат възможност, в това число и финансова, да работят от вкъщи или от всяка точка на света  с добра интернет връзка. Тук нищо няма да ви липсва. Съчетанието на полезното с приятното е гарантирано, може да се уверите сами:

Почивка в АлбанияGreen Coast Resort цениGreen Coast Resort мненияGreen Coast Resort мнения

А ето и какво представлява вила с една спалня в този комплекс:

 • Огромен хол с всекидневна и напълно оборудвана кухня. От него ви разделят френски прозорци с плъзгаща врата и за секунди се озовавате в частният ви двор с напълно самостоятелен басейн и гледка към хоризонта.
 • Отопляем басейн с автоматично отварящ се и затварящ покрив, шезлонги, кът с мека мебел и разбира се – джакузи в единия край на басейн. Лошо време или дъжд няма как да ви стреснат!
 • Вече споменахме, че имате собствено парко място, а на разположение за бърза разходка в комплекса имате и електрическа голф количка.
 • Едва ли ще ви остане време за Netflix, различна музика във всяка стая, различни светлини в отделните кътове на всекидневната, но ако имате възможност, може да се поглезите и с това
 • Баня и тоалетна, за които е излишно да изпдаме в подробности, че бяха снебдени с всичко необходимо като кърпи и козметика
 • Отделна спалная, в която отново може да контролирате светлината, завесите, каналите на телевизора и изобщо всичко, каквото пожелаете.
 • Определено най-много ни впечатли изграденият покрив над басейн и многобройните му функционалности – от частична сянка, до пълно затваряне при дъжд. Отоплението на басейна също не беше за пренебгрегване, въпреки, че вече бяхаме виждали подобно и да други места.

За най-добрите цени и резервации,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ