fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
Най-ниските цени за почивка на Малдивите

ПОСЕТИХМЕ ЗА ВАС – МАЛДИВИ ЧАСТ I

Решихме да напишем тази статия в един зимен февруарски ден докато актуализирайки нашите оферти на сайта, неусетно се пренесохме на едно райско кътче и една от най-желаните дестинации за меден месец – Малдиви.

Решихме да ви разкажем с подробности за нашата незабравима почивка в един от най-хубавите хотели – Meeru Island Resort, който препоръчваме с 2 ръце.

Пътувахме през месец юли, когато на Малдивите е дъждовният сезон и изобщо не съжалихме, че поехме този риск. Дъжд видяхме само една сутрин много рано, по-конкретно го чухме. Т.нар. shower rains по тези места се изсипват неочаквано и за кратко, а след тях слънцето много бързо изсушава всичко и не остава никакви мокри следи. Освен тази сутрин, в която по-скоро чухме, отколкото видяхме дъжда, имахме и един ден, в който беше облачно, но за нас беше голям бонус, тъй като слънцето тук наистина е безмилостно. Така, че горещо препоръчваме да не се влияете толкова от дъждовния период на Малдиви, защото през юли цените са почти наполовина по-ниски, а времето много повече от приятно.

Пътувахме с Катарски авиолинии през Доха и това беше нашият меден месец. Престоят в Доха на отиване беше по-голям, но за нас пътешествието вече беше започнало. Намерихме бързо един лаундж, в който срещу скромна такса, имахме възможност да се възползваме от неограничен брой напитки, да имаме интернет, както и да се насладим на вредният си навик – цигарите.

Времето мина неусетно и ето, че наближи часът, в който трябваше да потегляме за крайната дестинация – летище Мале. Дали от умората или от питиетата в лаунджа, голяма част от времето във въздуха премина в сън. Събудихме се от екипажа, който ни предупреждаваше да затегнем коланите, защото след мъничко вече кацаме на……Малдивите.

Докато се осъзнахме, вече си бяхме взели багажа, минали митническа и паспортна проверка и се оглеждахме за някой, който трябва да ни чака за трансфер с лодка.

Без колебания избрахме хотел, който да предлага трансфер с лодка вместо с хидроплан и това беше едно от основните ни изисквания. Повече за различните трансфери на Малдиви може да прочетете тук.

Почти веднага открихме „нашият“ човек, който ни отведе към лодката, която щеше вече да ни заведе към най-крайната дестинация – Meeru Island Resort. Не мога да кажа, че лодките бяха луксозни, но със сигурност разполагаха с всичко необходимо и бяха достатъчно обезопасени за да ни закарат на желаното място. Трансферът продължи около 30 – 40 минути, като в последните 10 отново се унесохме в дрямка за да бъдем събудени от изключването на двигателите и изумителната гледка, която се откриваше пред нас. Ето само малка препратка към нея, а за подробни видеа от пристигането и настаняването ни, отново ще ви посъветваме да посетите нашият youtube канал.

Най-хубавите плажове на Малдивите

Слязохме от лодката под звуците на традиционни малдивска песен за посрещане на гостите, като на кеят вече ни очакваше голям част от персонала, готови да ни посрещнат с поднос с коктейли и влажни кърпи за освежаване. В този момента разбираш защо наистина Малдивите са една от най-скъпите и желаните дестинации. Не просто заради красотата на плажовете, природата и всичко останало. Тук обслужването е наистина на високо ниво и усещаш как всички правят всичко възможно, за да бъде престоят ви уникален и незабравим. И разбира се, нашият беше такъв. След нашият меден месец, посетихме още много екзотични дестинации, но винаги ще си спомняме за нашата почивка, конкретно в този хотел на Малдивите.

Естествено, процесът по регистрацията ни беше няколко минути, които изобщо не усетихме. Багажът веднага ни беше качен на голф количка, като шофьорът знаеше накъде трябва да кара и коя е нашата вила без да му обясняваме. Пътувахме поне 10 минути между великолепни градини от палми и всякаква зеленина. И ето, че пристигнахме, паркирахме на задния вход и бяхме любезно подканени да влезем. С риск да се повторя отново, ще кажа, че няма как да опиша това, което ни очакване, а отново, ще ви препратя към конкретното видео в youtube канала на Травел Есънс. И не говоря за традиционните кърпи във формата на лебеди и рози на спалнята или комплиментите като шампанско и т.н. Говоря за гледката от собствената ни веранда. Спомням си, че застанах на нея и не можех да кажа нищо – ние бяхме на самия плаж, вълните буквално се разбиваха малко пред вилата ни. Морето беше толкова синьо, колкото никога не си си представял, че може да бъде, а пясъкът толкова фин и бял, че си мислиш, че си попаднал в сюрреалистичен филм. Поглеждаш наляво и не виждаш къде свършва цялото това безвремие, поглеждаш надясно – същата гледка. И ако пиколото, което ни докара не ни прекъсна за да ни покаже всички удобства в нашата вила, сигурно щяхме да седим така слисани поне 20 минути.

Нашият консиарж набъзро ни показа всичко необходимо, включително и банята, която разбира се, нямаше покрив, но това изобщо не ни притесни, защото бяхме подготвени. Освен това, стените са достатъчно високи, че да не се притеснявате от нищо. В допълнение там ни очакваше джакузи, което все още беше покрито за да не се попадат всякакви насекоми  докато решим да го изпробваме. Може да се убедите сами тук.

И така ще завършим тази първа част от нашият разказа, очаквайте и част II, в която ще разкажем подробно за престоя си в един от най-добрите хотели на Малдиви – Meeru Island Resort и ще подкрепим твърденията си с много снимков материал.