fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
Плаж на Portes Lithos в Неа Мудания

Препоръчани хотели на Касандра (Потидея и Мудания)

В първата част на най-новата ни поредица за препоръчаните хотели в района на Халкидики, ще ви разкажем подробно за тези, които се намират в района на Неа Потидея и Неа Мудания.

Защо избрахме точно тях? Намира се само на 175 км от Кулата.

Portes Lithos Luxury Resort 5*, Неа Потидея, Касандра

Стартираме нашата обиколка с него, но не това е причината да ни стане един от най-големите фаворити. Но нека оставим преценката на вас с това кратко описание:

 • Отваря врати през 2019. Изключително съвременна архитектура с настаняване, организирано в малки модерни сгради на 2 етажа, най-много.
 • Въпреки, че разполага със 130 стаи, нямате усещането на огромен комплекс, в който поне 2 дни имате нужда от навигация за да си откривате стаята докато свикнете. Или накратко – достатъчно голям, за да си имате всичко на едно място и едновременно с това, достатъчно компактен и уютен като територия.
 • Най-хубавият плаж от всички съседни хотели, които посетихме след това – широк, с фин пясък, започващ веднага щом свършат шезлонгите на басейна. Истинска първа линия!

Съвсем не е случайно, че тук чувахме и доста немска реч, все пак немските туристи са с високи изисквания и стандарти. Изхранването е на all inclusive. Разбира се, чадърите и шезлонгите на плажа, като и на басейна са безплатни за гостите на хотела. За всички, които искат допълнително усамотение, хотелът предлага и стаи на партер със собствен басейн. Намира се на втора линия, но повярвайте ни, в този случай не може да считаме това за недостатък, и може сами да се убедите от богатият снимков материал. Ако за вас директната морска гледка е по-важна, трябва да си изберете настаняване в някоя от двете сгради, които са sea front.

Имахме възможността да видим само супериорна стая с фронтална гледка море и разбира се, нямаме никакви забележки. Достатъчно просторна за да приюти и дете на допълнително легло, с прекрасна морска гледка и луксозно изпълнение.

И разбира се, гледката от стаята….

Подробни видеа за този хотел може да видите още:

В нашият youtube канал:

Също и на нашата Facebook страница:

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Следваща спирка – Portes Beach 4*, Неа Потидея, Касандра

Този хотел е доста по-различен от съседa си, но въпреки това има своят чар. Построен е през 1992 г, но след това са правени редица подобрения и реновации. Първото нещо, което ни прави впечатление е огромната градина. За разлика от традиционните комплекси, територията на този хотел е организирана в дълбочина. Влизайки през рецепцията и продължавайки навътре, се озовавате в много приятна градина, която ви води напред и навътре към плажа.

Хотели на Халкидики със собствен плажХотели Неа МуданияНай-добрите хотели на Касандра

Настаняването е организирано в основна сграда и отделни малки постройки, които мениджърката на отдел резервации нарече бунгала. Може да ги видите от снимките. За нас това са просто малки постройки на 2 – 3 етажа, разпръснати по цялото протежение на градината, която ви отвежда до плажа. Всички стаи в хотела са с гледка градина, която както вече обяснихме, че е изключително приятна, а в жегите се оказва и доста прохладна.

Оферти за Неа Потидея

Ето ни вече на плажа, след разходката през градините. Преди входа за него, от ляво и от дясно има по един басейн (един за възрастни и един за деца), и изглежда конкретно този ден всички гости бяха избрали да се разхладят на него, защото беше и доста шумно. След басейните, на импровизирана естествена тераса с трева, бяха наредени първи ред шезлонги, които гледаха към морето. И плажът – доста малък, по-скоро тесен за нашите представи и очаквания. Още повече сравнен с този на Portes Lithos, но въпреки това с неподправен час. Да не забравяме, че да имаме собствен плаж в хотелът, в който сме отседнали не е за пренебрегване. Естествено, чадърите и шезлонгите навсякъде тук също бяха безплатни.

Най-ниските цени за Гърция

За всички, които не искат да прекарват времето си в комплекса и имат нужда от разходка и разнообразие, хотелът предлага и безплатен шатъл по разписание до Неа Мудания и Неа Потидея. Почитателите на водните спорове могат да карат безплатно кану, а на разположение на всички гости има и малък мини маркет.

Не пропускайте нашето видео от хотела, във Фейбук страницата ни тук

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Следваща спирка – Potidea Palace 4*, Неа Потидея, Касандра

Бяхме чували много „суперлативи“ за този хотел, и за нас беше много любопитно да се уверим на място дали са истина. Ами да, хотелът определено си заслужава. В съзнанието ни остана едно усещане за голямо открито пространство, не прекалено огромно, но с все пак, внушителен мащаб.

Изцяло светли тонове, които допълнително засилват представата за простор и свобода. Тъй като бяхме тук точно на обяд, в един от най-горещите летни дни обявени от гръцките синоптици, установихме, че малко повече растителност и дръвчета за сянка няма да са излишни, но това вече са допълнителни капризи. Плажът също ни хареса, отново собствен, разположен в непосредствена близост до басейна.

През 2021 г, хотелът е напълно реновиран и това определено се забелязва. Настаняването е организирано в 9 сгради и обещаха, че нашите клиенти ще имат възможност да си избират етаж при резервацията. Предупредиха ни, че стаите от тип „economy“ гледат към пътя, за да не остават гостите разочаровани. Всъщност се оказа, че стаите на повечето хотели по цялото протежение са по същият начин. Ако искате да платите по-ниска цена и не държите на гледката, economy стаите са Вашето решение. Това е единствената причина да бъдат наречени така, нямат други недостатъци като по-малки размери и т.н.

Имахме възможност да видим стая от типа “Double Deluxe”, с които хотелът разполага най-много. От този вид може да изберете гледка градина или море. Обясниха ни, че в такава стая могат да се настанят максимум 2-ма възрастни с 1 дете. И е напълно разбираемо, защото леглото за детето е почти редовно легло, с хубав матрак и съответно изисква място. Семействата с 2 деца, в това число и малки бебета, трябва да се настанят във Family Deluxе, където ще им е много по-комфортно по време на престоя.

Все пак, обещали сме винаги да ви даваме възможно най-обективната оценка и затова ще кажем, че double deluxe ни се сториха малко теснички за такава категория хотел. Оценяваме предимството, че допълнителното легло се прибира и изважда много бързо и лесно, но пък сме наясно, че понякога няколко квадратни метра в повече за хотелска стая могат да бъдат много важни. Показаха ни и изключително иновативната автоматична система за отключване и заключване на стаите, направена след последната реновация, както и как може да сигнализираме на персонала когато искам почистване или изобщо да не ни безпокоят.

Любезната управителка на хотела ни преведе през територията за да стигнем да плажа, басейна и ресторанта. Всички гости, настанени в джуниър суит имат обособена зона за закуска, обяд и вечеря на вторият етаж на ресторанта. На разположение на гостите има и тенис корт и различни удобства, разпръснати на различни места в градините – хамаци, кътове с удобна мека мебел насред импровизирани фонтани, които те охлаждат в най-големите жеги.

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Не пропускайте нашето видео от хотела, във Фейбук страницата ни тук

Pomegranate Wellness Spa hotel 5*, Неа Потидея, Касандра

За нас, този хотел определено беше черешката на тортата! Можем да напишем отделна статия само за него, но все пак решихме да не сме толкова пристрастни. Освен това, този луксозен комплекс все пак предлага и настаняване на доста по-високи цени от останалите, което е напълно разбираемо.

Класата и високо ниво на обслужване се усети още с влизането в хотела и краткият ни престой на рецепция, докато чакахме да започне нашата обиколка. Разбира се, управителката ни посреща също толкова професионално и дружелюбно, както приляга и на категорията на хотела.

Хотели с хубав плаж на КасандраОферта хотел Помегранате

Плаж на хотел Pomegranate

Тук е моментът да вмъкнем, че във всички хотели, които посетихме в тази част, любезно ни подканяха да погледнем и СПА центъра. И въпреки, че не можехме да си представим някой да използва сауна или парна баня на тази жега, все пак решихме да разгледаме този на Pomegranate, който ни беше презентиран като „най-големият на Балканите“. Въпреки, че в България имаме достатъчно СПА курорти с най-различни съоръжения, нямаше как да не оценим мащабите и високото ниво на този. Там любезно бяхме предадени на рецепционистката, която ни показа абсолютно всеки басейн, стая и съоръжение. Точно си мислехме, че сме към края и тя „казваше „а сега отиваме към басейнът с морска вода“ или „следва зоната за релакс“ и така нашата обиколка продължи между 20 и 30 минути. Може да се представите каква е големината на този СПА център, в който буквално може да се загубиш.

Идва време за градините на комплекса, басейна, плажовете и ресторантите. Тук е помислено за абсолютно всеки детайл. Още с излизането навън ще видите, че едната стена на сградата е изцяло покрита с цветя, което неизбежно я е превърнало в място за снимки. Преминавайки през територията видяхме отново различни кътове с мека мебел и разхлаждащи фонтани (отново подобни на тези на Potidea Palace, но разположени в прохладата на дърветата). Стигнахме до първият огромен басейн с бар, на който почти нямаше хора, преминахме през плажниятресторант и застанахме на голяма тераса, където дъхът ни спря. Най-луксозните хотели в ГърцияОферта за най-добрият хотел на КасандраОферти Халкидики

Имаме безброй снимки от гледката тук и се надяваме да сме успели да пренесем поне малко от атмосферата на тях. Оказа се, че всичко, което сме видяли до момента не е нищо в сравнение с плажа, басейнът към него, детският басейнът и барът. Всички те удобно разположени на едно място, за да може да прекарате целият ден тук, ако решите. Наистина е трудно да се опише с думи колко бяхме впечатлени от този хотел!

Хотели с пясъчен плаж на ХалкидикиПлаж на хотел PomegranateНай-хубавите плажове в Гърция

Тук имахме възможност да разгледаме най-много стаи, които може да видите в богатият снимков материал. И разбира се, всички помещения бяха достатъчно просторни, луксозни и комфортни за да прекарате една истинска почивка без да ви липсва нищо.

 • Junior suit garden view:
 • Junior Suite Garden View Pomegranate
 • Junior suite economy – подобно на Potidea Palace, и тук economy означаваше гледка към пътя, но в този случай след пътя се откриваше също така и морето, така, че не смятаме, че тази гледка е неприятна, в никакъв случай. Единственото неудобство би могло да идва от шумът на колите на булеварда, но конкретно в тази част трафикът не беше толкова натоварен.
 • Икономичен джуниър суит в хотел Помегранате
 • Двойна стая с частична гледка море – стаята е много хубава, но няма да ви лъжем – морето почти не се вижда.
 • Двойна стая с частчина гледка море в Pomegranate
 • Двойна стая на партерен етаж – изключително кокетна стая, която вместо балкон си имаше малка частна градинка. Много подходяща за семейства с деца, които имат директен достъп до градините на хотела.
 • Двойна стая на партерен етаж в Помегранате хотел
 • Family suite, състоящ се от 2 спални и хол. Едно от най-луксозните изпълнения в този хотел. Апартаментът току-що беше приготвен за своите гости, за които беше заредена бутилка вино и голяма купа плодове за добре дошли.

Family suite Pomegranate

Подробни видеа за този хотел може да видите още:

В нашият youtube канал тук

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

С това обиколката ни на хотели в района на Неа Мудания и Неа Потидеа приключва и се отправяме към началото на следващият ръкав – Ситония. Ако тази статия ви е била интересна, не пропускайте и следващата.