fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
Плажове на Геракини - Martha's Haus

Препоръчани хотели на Ситония (Геракини)

Продължаваме да разказваме за хотелите, които посетихме този сезон за да сме напълно информирани за всеки детайл. Приключваме с обиколката на Касандра около обяд и се отправяме към Ситония.

Първата ни спирка тук е Blue Lagoon Princess 5*, разположен точно между двата ръкава  – Касандра и Ситония.

Още от паркинга ни става ясно, че това ще е най-големият комплекс от всички, които гледахме до момента, и не сгрешихме. Отне ни около 40 минути само за да обиколим цялата територия на хотела.

Хотели със собствен плаж СитонияХотелина Ситония на първа линияОферти за Халкидики

Всъщност най-голямото предимство на такъв тип ризорти не е за подценяване и то е, че дори хотелът да е пълен, това буквално не се усеща, защото има достатъчно басейни, ресторанти, барове, и изобщо достатъчно място и съоръжения за всички. В момента на посещението ни, в Blue Lagoon нямаше нито една свободна стая, но това определено не се усещаше. По време на разходката успяхме да видим стаите с голям частен басейн, както и стаи от типа swim-up, от които можеш да скочиш в басейна директно от верандата си. Басейнът при тях не е частен, а е голям общ, който се споделя с няколко броя стаи, разположени по протежението му. От другата му страна има възможност да се ползва и от останалите гости на хотела, ако желаят, като те могат удобно да се разположат на чадъри и шезлонги към него. За децата също има редица площадки, детски клубове и басейни. Цялото това настаняване беше организирано в малки сгради на 2 или 3 етажа най-много, като отделно има и основна сграда.

Хотели на плаж Каливес, ХалкидикиЛуксзони хотели ХалкидикиОферти за почивка в Гърция

Докато се възхищавахме на размерите на територията, която може да се сравни с големите all inclusive комплекси в карибския басейн, управителката ни информира, че догодина в съседство се очаква строеж на още 2 хотела и аквапарк за гостите и на трите хотела. Не успяхме да си представим какви ще са мащабите тогава, но затова ще се върнем отново за да разберем. Всъщност едната част на втория хотел, който ще е само за възрастни вече беше обособена и имахме възможност да я видим. В допълнение, за да има още повече възможностите за гостите, всеки момент на територията на Blue Lagoon Princess ще отвори и нов ресторант. Може би тези, които ще го изберат за почивката си през август и септември, ще могат да го опитат и да разкажат на нас. 😊

Краят на 40-минутната обиколка завършва на плажа, от който бяхме леко разочаровани. Знаете, че няма да ви спестим нищо. Освен, че плажът е през пътя, някак си очаквахме повече от него. Пътят изобщо не е натоварена транспортна артерия, но все пак трябва да пресечете за да се озовете на пясъка. Плажът беше достатъчно широк и пясъчен, но просто смятаме, че този невероятен комплекс заслужава малко по-хубав плаж.

Пясъчни плажове на ХалкидикиХотели със собствен плаж all inclusive

Подробни видеа за този хотел може да видите още в нашият youtube канал:

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Продължаваме към следващата спирка, която е Геракини – Martha’s House 4*

Искахме да видим този хотел, за да имаме богато портфолио от предложения за всеки вкус и бюджет. Не всички са почитатели на огромните и луксозни комплекси, много от нашите клиенти предпочитат и по-малки места за настаняване, които също имат своят чар и комфорт. Martha’s House е точно това, което ви описахме, дори много повече. За съжаление, снимковият материал не може да улови атмосферата и усещането все едно сте си вкъщи, но ще се опитаме да ви разкажем накратко.

Още с влизането се озоваваме в голям двор, с място за паркиране за достатъчно коли под сянката на дърветата и тръгваме да търсим рецепцията. Озоваваме се в голям уютен хол, където ни посреща собственичката и се извинява, че всички стаи са, и заети и не може да ни покаже нищо. Беше ни ясно, че на това прекрасно място има много какво да се види, освен стаите. Неусетно ни превеждат през малки китни и сенчести дворчета и стигаме до външният басейн, който в никакъв случай не беше голям, но размерите му бяха точно за територията, която обслужваше. Обособен встрани, така, че да не нарушава гледката на прекрасната градина. Точно до него е и ресторантчето, което действа и като бар, и от което не искахме да си тръгваме в последствие. Тук вече снимките са безсилни да опишат атмосферата!

В края на всичко това е плажът, буквално в задния двор – малко, чисто, много приятно и романтично плажче. Всъщност, убедете се сами в нашата Фейсбук страница

Докато правехме това видео и се снимахме до растенията, на които да си призная не знам точните наименования, на бара вече ни очакваха разхладителни коктейли. Във всички хотели, които посетихме, любезно ни питаха дали желаем нещо за пиене, нещо за хапване и въпреки, че ни беше трудно да отказваме, наистина нямахме минутка свободно време. Тук обаче никой не ни пита, директно ни подканиха да седнем на бара, защото „в това горещо време, какво друго му остава на човек, освен да се наслади на вкусна храна и студени напитки“. Ех, колко простичко звучи! Ами нямаше как да откажем, както се досещате. Явно затова сме отказвали навсякъде дръгъде, защото нашето място за кратка почивка ни е чакало точно тук – в Martha’s House и едно от най-красивите ресторантчета на брега на морето, които сме виждали.

Барманът като стар приятел ни разпитваше за България и местата, които той е посетил. Малко ни е яд, че забравихме да си направим снимка с него в цялата еуфория, която ни беше обзела от това място. Докато се разходих да направя още снимки на градината, на бара се появи и плато плодове, коктейл с гренадин и прибори за хранене, но тук вече трябваше учтиво да откажем. Нашата обиколка не беше приключила. Все пак, благодарихме от сърце и оценихме високо това изключително гостоприемно отношение.

Обещахме си, че ще се върнем и се отправихме към следващата спирка.

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Asteris Village 3* Геракини

Докато търсехме този хотел и видяхме, че е доста по-далеч и нагоре от плажа, отколкото очаквахме, няма да скрием, че се замислихме изобщо дали си заслужава да ходим. Не познавахме мястото отпреди, беше препоръчан от нашите местни партньори, а жегата вече беше безпощадна. В крайна сметка решихме да довършим всички задачи докрай. Оказа се не толкова трудно да го открием, въпреки противоречивите указания на навигацията. На главния път имаше огромна указателна табела, която ни отведе на правилното място.

Разположен на хълм с невероятна гледка, която в последствие оценихме, Asteris Village е малко семейно хотелче, със също толкова малка, но уютна територия. На разположение на гостите има достатъчно голям външен басейн и ресторант, а плажът не се оказа толкова далеч, защото ни показа пряк пешеходен път до него.

Апартаменти под наем СитонияХотели на Геракини

Нови хотели на СитонияЕвтини хотели на Ситония

Състои се от 2 сгради, като едната е съвсем нова. Настаняването е организирано в двойни стаи/студиа и апартаменти. Нямахме възможност да видим двойни стаи, но управителката ни обясни, че те изглеждат досущ като спалните в апартаментите, които видяхме.

Успяхме да разгледаме 2 типа помещения и това беше основната причина да харесаме това хотелче, към което първоначално бяхме скептични. В допълнение беше и топлото отношение на собственичката, но за щастие на такова се радвахме във всички хотели, които посетихме.

Разгледахме доста голям мезонет с 3 спални и голям хол с камина на първия етаж.

Евтини апартаменти на плажа на СитонияАпартаменти под наем в ГърцияАпартаменти на ГеракиниЛуксозни апартаменти на Ситония

И тук вече нямаше как да не обърнем внимание на гледката, която е голямо предимство на хотели, които не са на първа плажна линия. Огромната морска шир се вижда ясно докъдето ти стига погледа, без нищо да и пречи. Можеш да седиш и да я съзерцаваш с часове от терасата на този апартамент. С учудване забелязахме, че има и камина, но ни обясниха, че е останало от времето когато хотелът е бил целогодишен. Освен гледка, огромно впечатление ни направи луксозното изпълнение в стаите, което наистина не очаквахме от един не толкова луксозен на пръв поглед хотел. Всичко беше ново, аранжирано до най-малкия детайл, включително скрито осветление под лампи със земното кълбо, дизайн на текстила в еднакви цветове и т.н. Определено не са пощадени средства за да може гостите да имат един удобен, приятен и дори луксозен престой тук.

Препоръчани хотели на ГеракиниИзглед от Asteris Village

Дори и по-малките апартаменти, които видяхме – само с 2 спални и малка кухничка, бяха снабдени с всичко необходимо.

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Тук ще направим леко отклонение за да разкажем за курортното градче Геракини, в което са разположение последните 2 хотела. Геракини е доста по-малко селце от останалите курорти на ръкавите, но въпреки това и тук ви очакват приятни малки таверни и ресторантчета на брега, магазини за сувенири, аптека, банкомат и алея за разходка.

Trikorfo Beach 4*, Геракини, Ситония

Последен за този ден, по стечение на обстоятелствата. Вече бяхме страшно изморени, но нямаше как да пропуснем нашето любимо Трикорфо, както обичам да го наричам.

Не съм сигурна дали трябва да наречем това място хотел, по-точно е да кажем, че е комплекс от къщи, но не е затворен комплекс. Разположен на малък хълм, на който в най-високата час са разположени къщите от типа „панорама“, а колкото по-надолу слизате вече са тези в близост до морето. Колегата на рецепцията предложи да ни разходи с голф количка защото размерите тук също не бяха за подценяване. Обясни, че този трансфер е на разположение за всички гости, които са в по-отдалечените от плажа къщи. Представете си огромна зелена територия с пътечки и разпръснати къщички от всякакъв тип. Всяка разполага с малка или по-голяма веранда, кухня, снабдена с всичко необходимо за самостоятелно приготвяне на храна и просторни спални. Усещането, което имахме тук беше за свобода, пространство и усамотение на брега на морето. Къщите са разположени на достатъчно отстояние една от друга, така, че всяка да има своето лично пространство.

Оферти за почивка в ГърцияСамостоятелни къщи ХалкидикиОферти за почивка в ГърцияГрадини на комплекс Trikorfo в ГеракиниОбиколката завърши на плажа, който е през пътя от последния ред вили. Под „път“, разбирайте по-скоро алея, на която беше разположен и ресторантът, където се сервира закуската (за тези избрали да имат включена такава). Ресторантът определено ни впечатли с визията си. Това не беше типичният основен ресторант към хотелски комплекс, а бих казала много бутиково място, разположено точно над морето. Както и предположихме, много туристи го посещаваха, без да са настанени в Trikorfo.

Най-добрите ресторанти на ГеракиниКъщи на Геракини

До плажа се стига по приятни стълби, които постепенно откриват гледката пред вас. Шезлонгите бяха с удобни матраци, а ползването им е обвързано с консумация от бара, както на много места в Гърция.

Къщи със собствен плаж СитонияПлаж Trikorfo Beach

На пешеходно разстояние няма населено място, за почитателите на разходките, ще е необходимо да се използва автомобил.

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

С Trikorfo приключи и първият ден от нашата обиколка на хотели в района на Халкидики. Ако сте любопитни накъде ще се запътим утре, може да разберете от следващата ни статия