fbpx
Обадете се: +359 888 638 700
Хотели с хубав плаж на Халкидики

Препоръчани хотели в района на Никити

Вторият ден от нашата обиколка започва с инспекция на хотели в Никити, подходящи за туристи, които не държат на големи комплекси и предпочитат да са в близост, или в самото населено място по време на почивката си.

Serenity Suites 4*, Никити

Пожелахме да посетим Serenity отново заради многобройните положителни отзиви, които може да откриете за него в интернет пространството. Трябваше да се убедим дали си струват и от какво са породени. Представлява комплекс от апартаменти, с възможност за самостоятелно приготвяне на храна или за всички, които предпочитат да се хранят навън. Тук не се предлага дори закуска.

В самото начало останахме малко разочаровани от размерите, защото си представяхме поне двойно по-голям комплекс. Разглеждайки по-детайлно обаче, видяхме, че това не е кой знае какъв проблем. Все пак, всичко е въпрос на вкус, както и поредното доказателство, че от сайтовете на хотелите не винаги може да се придобие ясна представа.

Самостоятелни апартаменти в Никити

В скромният вътрешен двор имаше малък басейн, който беше затворен от всички страни от сградите с апартаменти и това му придаваше допълнителен чар. И тук почти всичко беше заето, но успяхме да видим един малък мезонет с хол на първи етаж и спалня на втория. Точното му наименование беше Premier Loft pool view. Честно казано, лично мен малко ме притесни стълбата, по която трябваше да се кача до малката спалня на втория етаж, но да не забравяме, че тези апартаменти не са проектирани за постоянно живеене, а за почивка. Все пак, въпреки това леко неудобство, предимството, че имате 2 отделни стаи, макар и по-малки, е неоспоримо.

Апартаменти в Ситония офертаНаем на апартаменти в НикитиНаем на апартаменти в Никити

На партерен етаж видяхме, че Serenity разполага и със swim-up стаи, от които директно може да скочите в басейна.

Апартаменти с басейн в Никити

Плажът е само на 200 м, а на разположение има и достатъчно голям паркинг.

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Dream Boutique apartments, Никити

Продължаваме към следващият хотел, който е много подобен на Serenity, но лично на нас ни хареса много повече. Причината да го посетим е абсолютно същата – много положителни отзиви.

Dream Boutique apartments представлява комплекс от апартаменти, разположение в две отделни сгради. Подобно на Serenity, тук също няма ресторант.

В този комплекс няма и басейн, но повярвайте ни, не смятаме, че има и нужда. С разположението си на втора линия, която е вероятно на около 100 м от плажа, от басейн няма и нужда. В допълнение, на партерните помещения, има толкова кокетни градинки с излаз към прекрасния двор, че един басейн само би развалил този чар.

Студиа със собствена градина в НикитиЛуксозни студиа до плажа в Никити

Със сигурност, високият рейтинг на това място се дължи и на факта, че е построено през 2017 г. Настаняването е организирано в стаи на първи етаж (luxury studio), с напълно оборудвани кухни и мезонети, под названието Split level suit и Luxury split level suit настаняване на максимум 4 човека (на втори и трети етаж).

След поредното топло посрещане на рецепцията, имахме удоволствие да видим една от най-красивите и уютни стаи, които някога сме виждали, въпреки, че сме посещавали едни от най-луксозните комплекси в света!!!

Студиа под наем в НикитиОферти за студиа на СитонияLuxury studio, разположено на партерен етаж, беше аранжирано с толкова вкус и любов, че наистина оставаш без думи. Представлява кукленска стая, в предимно розови тонове, малки кокетни възглавнички, и изобщо изпипване на най-последният детайл. Наистина не очаквахме да видим това.

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort 5*, Никити

Излизаме извън Никити за да посетим поредната „перла в короната“, отворила врати едва през 2022 г. Както сме обяснявали неколкократно, няма как големите комплекси с многобройни съоръжения да са разположени на пешеходно разстояние от населено място, но за сметка на това на тяхната територия, в повечето случаи, разполагате с всичко, от което бихте имали нужда за вашата почивка.

Можем да сравним Ammoa отчасти в Portes Lithos, и отчасти с Pomegranate. Отново комплекс във високият ценови клас.

Още докато чакаме в лобито, забелязваме автоматичните врати към плажа и външната част на хотела, които леко загатват, че отвън ни очаква приказна гледка. Въпреки това, решихме търпеливо да изчакаме нашата обиколка да започне и да оставим най-хубаво за накрая. Както повечето луксозни комплекси, и този разполагаше със СПА център, който не беше с размерите на Pomegranate, но не можеше да се нарече и малък. За разлика от политиката на хотелите в България, СПА центърът тук е само с едно безплатно първо посещение, след това се заплаща 30 евро.

Имахме възможност да видим и фитнеса и да поговорим с треньорката, която беше много отдадена на работата си и ни обясни как непрекъснато се стараят да ангажират гостите с някаква физическа активност под всякакви форми.

Преминахме и през сцената за вечерни анимации и забавления, разположена на отдалечено място, така, че да не безпокои гостите по никакъв начин.

Следва обиколка на основният ресторант и неговата тераса, където вече пред очите ни се откри гледката, за която подозирахме от самото начало.  За разлика от другите комплекси, тук всичко е организирано по протежението на плажа – наистина огромен външен басейн и няколко по-малки около него, които вероятно не са толкова малки, но в сравнение с неговите размери изглеждаха детски, ресторант, бар и дълга плажна ивица. Разбира се, чадърите, шезлонгите, включително и шатрите с матраци бяха безплатни за гостите на хотела. Със сигурност сме виждали и по-широки ивици, но определено дължината компенсираше. Пясъкът също не е от най-фините, които познаваме, но за нас, конкретно в този случай, това нямаше как да е недостатък. Просто сме обещали да ви дадем възможно най-обективната възможна оценка за всички посетени места.

Хотели с хубав плаж на ХалкидикиОферти за почивка на Халкидики

Луксозни комплекси СитонияНай-добрите хотели на Халкидики

Настаняването е организирано най-вече в основната сграда, като всички стаи на партерен етаж са със собствен басейн. Разпределени са в два корпуса от двете страни на рецепцията. В едната част са с морска гледка, а в другата – с частична морска гледка. Разликата е единствено в това, дизайнът им е еднакъв.

Най-новите хотели в ГърцияСтаи със собствен басейн в ГърцияИзгодни почивки в Гърция

Хотели с хубав плаж на Никити

В допълнение, за всички, които искат допълнително усамотение и най-вече за тези, които могат да си го позволят, в Ammoa има и самостоятелни бунгала, които те наричат Pavillion. Представляват малко по-голяма стая, като от тях има със и без самостоятелен басейн. Отделно, за семейства с повече деца или по-големи компании, на разположение има и апартаменти с 2 спални, като всички са със самостоятелен басейн. Бунгалата и апартаментите са разположение в отделна част, която е напълно самостоятелна и се намира малко по-навътре в комплекса. За да придобиете по-добра представа, може да видите нашето видео заснето на място тук

Най-новвите хотели на ХалкидикиНай-добрите хотели на ХалкидикиЗа финал ни показаха и a la cart таверната, която се намира в лявата част на плажа и предлага разнообразие в опциите за изхранване по време на престоя тук.

Подробни видеа за този хотел може да видите още в нашият youtube канал:

Също и на нашата Facebook страница: Обиколка на Ammoa Luxury & Spa Resort 5*, Никити

За най-добрите цени и резервации за този хотел,

СВЪРЖИ СЕ С НАС ИЛИ НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Не пропускайте и следващата част нашата обиколка, посветена на хотелите от веригата Acrotel.