fbpx
Обадете се: +359 888 638 700

Втори по големина в Средиземно море (след другата италианска перла – Сицилия), осми по големина в Европа и един от най-посещаваните на стария континент – добре дошли на остров Сардиния!

Златисти плажове, вкусна храна и несравнимо спокойствие са само част от преимуществата, които го превръщат в т.нар. „синя зона“ на света. Това са райони, в които хората живеят по-дълго и не случайно тук броят на столетниците е най-голям в световен мащаб или от 100 000 жители, най-малко 22-ма от тях са над 100 годишна възраст. Островът се нарежда в топ 5 класацията на най-здравословните места за живеене.

Сардиния е единственият район в Италия, който няма магистрала. И ако това не е най-голямото доказателство за спокойствието, което цари на това необикновено райско кътче….

Бреговата линия е дълга около 1850 км или около една четвърт от общата дължина на тази в Италия. Въпреки, че голяма част е заета от планини, с високи и стръмни хълмове, кристалните води и белият пясък на плажовете може да ви накара да се почувствате все едно сте на Карибите.

Най-големите пясъчни дюни в Европа се намират точно тук – Пискини. Разположени са в изолираният район на Коста Верде, където са непрекъснато изложени на вятъра и са покрити с хвойна и мастикови дървета. Започват от вътрешността и постепенно стигат до брега, като създават спираща дъха гледка.